Sokovi Matic

Jabolčni sok

Mnogi poznajo blagovno znamko Matic predvsem zaradi jabolčnega soka. Morda mu ravno zato posvečamo še prav posebno pozornost.

Za osnovo uporabljamo pretežno domače sadje starih sort: bobovec, kosmač, čebular, goriška sevka, špiček, mošancar in drugih. Od kakovosti in zrelosti sadja ter vsebnosti encimov je odvisna bistrost soka.

Poleg dobrih, naravno pridelanih jabolk, je za kakovost soka pomemben tudi proces proizvodnje in pripomočki, ki jih v tem procesu uporabljamo. Posodje uporabljeno v procesu proizvodnje je iz ustreznih nevtralnih materialov in brezhibno čisto. Sok filtriramo z naplavnim filtrom in konserviramo v pretočni pasterizacijski liniji. Sledi takojšnja polnitev v stekleno embalažo.

Jabolčni sok je na voljo v različnih embalažah za različne potrebe. Domači uporabniki so najbolj vajeni litrskih steklenic. Če prirejate zabavo, bo morda primernejša bag-in-box embalaža (pet litrov). Gostincem in hotelirjem, ki želijo svoje goste postreči na najvišjem nivoju pa je na voljo posebna buteljčna embalaža, ki bo pustila nepozaben vtis.

Ne glede na embalažo pa je najbolj pomembno, da sokovi zaradi surovin in priprave upravičeno nosijo oznako naravno.

Hruškov sok

Hruškov sok pridobivamo podobno kot jabolčni, pa vendar z bistveno razliko: surovina so avtohtone domače tepke, ki obrodijo vsakih nekaj let, zato tega soka nimamo vedno na razpolago. Količina je močno odvisna od letine. Ta sok pasteriziramo dvakrat in s tem ohranjamo žlahtno motnost.

Mešani sadni sok

Že omenjenim izbranim vrstam jabolk in tepkam dodamo še druge vrste hrušk in avtohtono grozdje dozorelo v Poljanski dolini.

Mešani sadni sok polnimo v klasično litrsko embalažo in kot sortne proizvode v buteljke (0,75 litra).