Proizvodi - naravni sokovi, žgane pijače, sadno vino, suho sadje in kis MATIC.

Naravno je prvo vodilo, ki nas spremlja pri proizvodnji vseh izdelkov.

Kakovost zagotavlja sodobna oprema in izbor sadja.

Tradicija igra pomembno vlogo v našem življenju in delu.

Sokovi

"Prišli smo po jabolčni sok," najpogosteje slišimo od naših obiskovalcev in rednih strank. Nič manj pa nismo ponosni na hruškov ter na mešani sadni sok. Poglejte kako nastajajo sokovi Matic.

Kis

Kis ima izreden pomen v kulinariki, zeliščarstvu in tudi zdravilstvu. Pridelujemo ga s kisanjem mošta. Pri postopku pa smo posebej pozorni na to, da ohranjamo naravne sestavine. Za izboljšanje okusa vaših jedi uporabljajte kis Matic.

Sadno vino ali mošt

Alkoholno prevret jabolčni sok na Poljanskem imenujemo mošt. Širom Slovenije ima različna imena: tolkovec, tolkec, tukla, bunkovec, jabolčnik, jabolkovec, jabolček, cider. Pridelava je enako zahtevna kot pridelava običajnega vina. Poskusite sadno vino Matic.

Žganje

Nekateri recepti po katerih pripravljamo žgane pijače so prisotni v Poljanski dolini že desetletja. Izvirajo iz časov, ko še ni bilo sodobne tehnologije za pripravo žlahtne kapljice. Ko naravno pridobljeno sadje predelamo s sodobnimi pripomočki po tradicionalnih načinih, dobimo vrhunsko žganje Matic.

Suho sadje

Ko vas obiščejo prijatelji, ali pa ko gledate televizijo ni treba, da postrežete z mastnim in zdravju škodljivim čipsom. Presenetite sebe, družino in prijatelje s tem, da ob odličnem soku ponudite suho sadje Matic.