Našo kmetijo, predelavo in prešanje sadja radi pokažemo vrtcem, šolarjem, izletnikom in drugim, ki jih to področje zanima. Dobrodošli. Pri nas boste v degustacijskem prostoru lahko poskusili naše izdelke. Na vaša vprašanja boste dobili odgovore iz prve roke.

Apartma

Kmetija MATIC na Hotavljah vas v kateremkoli letnem času vabi na obisk! Gostoljubno vas bomo sprejeli v novem apartmaju stanovanjske hiše, ki se nahaja nasproti priznane Gostilne Lipan.

V spalnici z zakonsko posteljo, dnevni sobi s pogradom in raztegljivim ležiščem za dve osebi, po želji vam postavimo tudi otroško posteljico, kopalnici s tušem ter kuhinji z jedilnico se boste lahko udobno namestili in nabrali moči za podvige v okolici, ki vam jih ponuja čudovita narava zgornjega dela Poljanske doline. V apartmaju imate na voljo tudi TV sprejemnik z 52 programi in možnost brezplačne priključitve na internet.

Pozimi prijetno zasnežena vas bo ljubitelje belih strmin od nas popeljala na smučišče Stari vrh, ki je oddaljeno le 17 km ali smučišče Črni vrh nad Cerknim, do katerega vodi 12 kilometrov dolga pot.


Spomladansko, poletno ali pastelno jesensko vzdušje vas bo pohodnike zvabilo na poti do najbližjih pohodniških točk, Slajke, Blegoša, Ermanovca ; lahko pa se prepustite avanturistični žilici in odkrijete zgodovinsko pomembne rove in bunkerje Rupnikove linije. Lovci boste uživali v poljanskih gozdovih, ribiči pa se predali užitkom neokrnjene Poljanske Sore, v katerih plavajo postrvi in lipani. Kolesarji! Kolesarske poti, ki so jih za vas zarisali v Lokalni turistični organizaciji Blegoš, čakajo na vas. Vodile vas bodo do različnih kulturnih in naravnih znamenitosti ter turističnih kmetij.

Vsak letni čas ima v naših krajih svoj praznik! Spomladansko brstenje vas vabi na Dan šmarnic na Slajko, avgustovski poletni vrvež na tradicionalni Večer slovenskih podoknic in Semanji dan, decembrske praznične dni pa popestri blagoslov konj na štefanovo!

Čeprav obdarjena z domačnostjo in naravo, pa nudi nastanitev v našem novem apartmaju tudi bližino trgovine, pošte, zdravstvenega doma, lekarne, gostiln in bencinskega servisa. V njem vam lahko na vašo željo pripravimo tudi posteljnino in brisače, ponudimo pa tudi domače izdelke naše Kmetije Matic.


Oglasite se pri nas. Domačnost in gostoljubje bosta prepričala tako mlade pare in družine kot tudi starejše, ki si želite več miru in zasebnosti.